Sanitæranlegg

Vi har hatt fokus på besparende løsninger for sanitær i boligen vår.

Alle sanitærrør ligger i taket mellom første og andre etasje. Dette gjør at varmtvann som blir stående i rørene gir varme til boligen. Alternativet er at dem ligger i betonggulvet eller i pukken under boligen.

Dusj blandebatteri
Vi har valgt like blandebatteri på begge bad. På badet med gråvannsgjenvinner i sluk er det viktig med ett godt blandebatteri og der gjør Mora   MMIX T5 jobben sin.
Når gråvannsgjenvinneren begynner å gjenvinne varmen øker temperaturen på kaldtvann siden inn i dusjen. Det er viktig at blandebatteriet er kjapt å regulere. Dette blandebatteriet er både trykkbalansert og temperaturstyrt. Itillegg er det økonomisk med ECO knapp som gir 9 liter ved 3 bar trykk og har skoldesperre på 38 grader.
f

Dusj
Vi valgte takdusj kombinert med hånddusj fra Gustav Berg som heter Shower Set G1. Ettersom blandebatteriet begrenser mengden vann og takdusjen sprer godt trenger man ikke så stor vannmengde for å få en behagelig dusj.

Shower System Kit


Sluk på hovedbad
Vi har installert sluk med gråvannsgjenvinning. Denne gjenvinner 49% av varmen fra vannet du dusjer i og heter HXDrain. Den er levert av Meander Heat Recovery.

Se flere detaljer på den tekniske siden her.
HXdrain-halvt-gjennomsiktig-viser-varmeveksler-i-sluket_cServantbatteri
Her har vi gått for Mora  MMIX B5. Denne har også begrensning i vannmengde samt innstillbar skoldesperre. Med ESS funksjonen vil blandebatteriet kun gi kaldt vann når den står i stilling rett frem. Dette er energibesparende da de fleste har kranen i den posisjonen når den brukes uavhengig av ønsket temperatur
product-image

Kjøkkenbatteri
Her gikk vi for Hansgrohe   Focus 240. Denne har vanlig spyling samt dusj som benytter mindre vannmengde. Den kan også trekkes ut for å gjøre oppvasken lettere.