Om PassivPluss

PassivPluss – Fremtidens bolig

Vår lille familie har i lang tid sett på markedet i Flekkefjord etter ny bolig da nåværende bosted ikke er stor nok for oss på sikt.

Etter å ha sett i flere år på annonser endte vi til slutt opp med å bygge. Dermed startet jakten etter tomt. Etter å ha vurdert flere steder endte vi opp 50 meter fra nåværende adresse på en tomt som tidligere har vært reservert. Flotte naboer, solforhold, barnevennlig gate og området rundt gjorde oss sikre på dette valget.

Etter å ha sett på mange husmodeller fra ferdighus leverandører endte vi på Hellvik Hus som er ett stort byggefirma i Flekkefjord. Modellen heter Karma og har blitt tilpasset vårt behov.

Når vi først skulle bygge sjekket vi grundig rundt på internett etter smarte valg. Dette førte til at vi søkte Grunnlån fra Husbanken og støtte fra Enova til passivhusbygging. Noe som iløpet av 2013 ble litt for populært da Husbanken gikk tom for midler og Enova ville endre støtteprogram. Vi fant også ut at NorDan Solar hadde en konkurranse pågående.

Enova
Heldigvis fikk vi søkt om støtte fra Enova før 1 november og tilpasset vår modell til passivhus. I Januar kom meldingen om at vi hadde fått tilsagn.

Husbanken – Grunnlån
Iløpet av desember ble søknad til Husbanken også sendt men ettersom de endret retningslinjer senere i 2014 falt prosjektet vårt utenfor. Da kom det krav om maks 150m2 BRA for eneboliger.

NorDan Solar
Det ble utlyst en konkurranse i 2013 hvor vinneren fikk delta på ett pilotprosjekt som innebærer installasjon av solfangere integrert i vinduskarm. Her samarbeider Oso-Hotwater, Aventa og NorDan.
Med over 50 søkere ble vi trukket ut sammen med ett annet prosjekt. Svaret kom rett før jul og dette var nok en av de største julegavene det året! Vi ser fram til å komme igang med dette.

Legg igjen en kommentar